Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lengvi kalakutienos mėsainiai

Lengvi kalakutienos mėsainiai
Lengvi kalakutienos mėsainiai
Plates icon

4 porcijos

Stopwatch icon

35 minutės

Speedometer icon

Paprasta

Ingredientai:

  • 500 g maltos kalakutienos 

  • 1 česnako skiltelė 

  • 1 citrinos sultys 

  • 3 v. š. tarkuoto „Parmezano“ sūrio 

  • saujelė petražolių ar kitų mėgstamų šviežių žolelių  

  • 3 v. š. graikiško jogurto 

  • 1 svogūnas 

  • 1 romaninė salota 

  • 4 mažos bandelės 

  • 2 pomidorai 

  • druskos, pipirų 

Kaip gaminti:

  1. Jogurtą sumaišykite su česnaku (nebūtina), citrinos sultimis ir dviem trečdaliais parmezano sūrio bei žolelėmis. 
  2. Pusę padažo atidėkite į šalį mažame dubenėlyje.  
  3. Kitą padažo dalį sumaišykite su malta mėsa ir svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais. 
  4. Suformuokite 4 paplotėlius ir kepkite grilyje 15-20 min., kol gerai iškeps. 
  5. Kol paplotėliai kepa grilyje, salotas sumaišykite su jogurto padažu ir supjaustykite bandeles. 
  6. Paplotėlius įdėkite į bandeles, uždėkite ant jų salotų ir kelis pomidoro griežinėlius.  
  7. Mėsainius patiekite su salotomis, apibarstytomis likusiu „Parmezano“ sūriu.