Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baltos žuvies filė su kuskusu

Baltos žuvies filė su kuskusu
Baltos žuvies filė su kuskusu
Plates icon

2 porcijos

Stopwatch icon

30 minučių

Stopwatch icon

Paprasta

Ingredientai:

  • 2 baltos žuvies filė gabalėliai (bet kokios rūšies ar jūsų mėgstama) 
  • 1 citrina 
  • nedidelė saujelė bazilikų 
  • 200 g vyšninių pomidorų 
  • 100 g kuskuso 
  • 2 v. š. (balzaminio) acto 
  • 2 v. š. augalinio aliejaus 
  • 1/2 agurko 
  • 2 v. š. juodųjų ar žaliųjų alyvuogių be kauliukų 
  • druskos, pipirų 

Kaip gaminti?

  1. Kiekvieną žuvies filė gabalėlį sudėkite ant folijos lapo. Pagardinkite žuvį prieskoniais, pašlakstykite pusės citrinos sultimis ir uždėkite pusę kiekio bazilikų. 
  2. 4 pomidorus perpjaukite per pusę ir sudėkite aplink žuvį. Uždenkite kita folijos lapo puse, užlenkite kraštus taip, kad susidarytų kišenė. Kepkite 15–18 minučių. 
  3. Kol žuvis kepa, užpilkite kuskusą 100 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti 5 min.  
  4. Likusius pomidorus susmulkinkite ir sumaišykite su kuskusu, kubeliais pjaustytu agurku, likusiais bazilikais, citrinos sultimis ir alyvuogėmis. Užpilkite acto ir aliejaus.  Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su žuvimi.