Lengvi kalakutienos mėsainiai
4 porcijos
35 minutės
Paprasta

Ingredientai
- 500 g maltos kalakutienos
- 1 česnako skiltelė
- 1 citrinos sultys
- 3 v. š. tarkuoto „Parmezano“ sūrio
- saujelė petražolių ar kitų mėgstamų šviežių žolelių
- 3 v. š. graikiško jogurto
- 1 svogūnas
- 1 romaninė salota
- 4 mažos bandelės
- 2 pomidorai
- druskos, pipirų
Kaip gaminti?
- Jogurtą sumaišykite su česnaku (nebūtina), citrinos sultimis ir dviem trečdaliais parmezano sūrio bei žolelėmis.
- Pusę padažo atidėkite į šalį mažame dubenėlyje.
- Kitą padažo dalį sumaišykite su malta mėsa ir svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
- Suformuokite 4 paplotėlius ir kepkite grilyje 15-20 min., kol gerai iškeps.
- Kol paplotėliai kepa grilyje, salotas sumaišykite su jogurto padažu ir supjaustykite bandeles.
- Paplotėlius įdėkite į bandeles, uždėkite ant jų salotų ir kelis pomidoro griežinėlius.
- Mėsainius patiekite su salotomis, apibarstytomis likusiu „Parmezano“ sūriu.